Tuinen Midden Brabant

De Tuynkamer is in 2022 voor het laatst te bezoeken tijdens de open tuindagen. Daarna alleen voor groepen op afspraak!De Tuynkamer prieel en borders

 

Peter en Anne Marie van Woensel, trotse eigenaren van De Tuynkamer zijn dol op tuinieren en in hun vorige tuin in Sprang-Capelle konden ze lang niet alle ideeën kwijt. In 1997 zijn ze daarom naar 's Gravenmoer verhuisd. Eerst werd noodgedwongen het oude huisje opgeknapt, een dak boven je hoofd is tenslotte toch wel prettig. Daarna konden ze eindelijk aan de slag in de grote tuin van 2700 m2.

Die "tuin" miste alle structuur en nu terugkijkend na al die jaren, is het bijzonder dat die structuur er nu wel is. Want er is nooit een ontwerp voor de tuin gemaakt en alles werd zelf aangelegd. Het geheel is zo gegroeid. Je steekt wat gras af, koopt wat planten, krijgt stekjes en verplant wat. Zo verdween er door de jaren heen meer en meer gras en werden de borders groter en breder en vloeien over in kleur. De Tuynkamer is dan ook een echte liefhebberstuin, die cottage-achtig aandoet.


Peter en Anne Marie wilden geen tuin die je direct in zijn geheel kunt overzien. Daarom werden er diverse tuinkamers gemaakt. Dit zorgt bij een wandeling door de tuin voor een verrassend effect en heeft uiteindelijk de naam van de tuin "De Tuynkamer" opgeleverd.
In "De Tuynkamer" wordt zo milieuvriendelijk mogelijk getuinierd met gebruik van biologische meststoffen en als het toch eens nodig is om beestjes te bestrijden gebeurt dat met natuurlijk insectenbestrijding (nematoden). De tuin is dan ook een waar bijen- en vlinderparadijs.

De Tuynkamer

Peter en Anne Marie van Woensel
Vaartweg 35
5109 RB 's Gravenmoer.

Tel. 0162-322665

Klik hier voor de website              
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open:

Zaterdag 27 & zondag 28 augustus 2022 Nazomerweekend

 

 

Groepen kunnen op afspraak de tuin bezoeken van juni t/m september en ook bruidsparen zijn van harte welkom voor het maken van mooie foto’s op hun mooiste dag.

Collage De Tuynkamer 1

  

Routebeschrijving

 

Copyright © 2018  Tuinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)